• Fri frakt. Snabb leverans. 5 års garanti.
Beställningar innan kl 12:00 skickas samma dag.

Takbox

Tillfällena är många när bilens bagageutrymme inte räcker till, men med en takbox på bilens tak så skapas nya  För de flesta är takboxen något som används under vinterns skidsemester och för detta ändamål är takboxen given. Men en takbox på bilens tak skapar helt nya lastmöjligheter även under sommarens semesterresa. Rätt lastad, är takboxen en ovärderlig kompis på alla typer av resor, året runt. 

Köp din takbox från Turtle Nordic så ser du till att både sommar- och vinterresan blir lyckad. 

Montera takbox på din bil

Att montera en takbox på biltaket är lätt. Takboxen placeras på bilens takräcken och det vanligaste sättet att fästa boxen på takräckena är att använda så kallade snabbfästen som griper tag om räcket, både bak och fram. Andra metoder för att fästa takboxen på bilens tak är att använda så kallade T-spårsfästen som skjuts in i takräckets T-spår på ovansidan och därefter genom takboxens undersida. 

Olika sätt att använda en takbox

Användningsområdena för en takbox är många och här listar vi de vanligaste användningsområdena. 

Takbox på vintern

Det vanligaste användningsområdet för en takbox i Norden är att använda den till vintersemestern, för transport av skidor, pjäxor, hjälmar med mera. Takboxen kallas då ofta för skidbox. Tänk på att välja en tillräckligt lång skidbox för att dina skidor ska få plats. Längdskidor kräver nästan alltid en längre box än slalomskidor. Med tillräcklig höjd på boxen så får oftast hela familjens skidutrustning plats tillsammans med hjälmar och annat som ofta tar mycket plats inne i bilen. 

Takbox på sommaren

Det har blivit allt vanligare att använda takbox även till sommarens semester och takboxen kallas då ofta för lastbox. Lastboxen används ofta för att skapa ännu mer lastutrymme för bilresan och det extra utrymmet på taket kan användas till både tält, badleksaker, kläder eller annat som tar mycket plats men inte har så hög vikt. En lång bilresa blir oftast bekvämare och trevligare om det finns mer plats i bilens kupé. Här ger takboxen massor av extra utrymme. En takbox för sommarsemestern behöver ofta inte vara så lång som skidboxen och en kortare takbox är lättare att hantera och förvara när den inte används.

Oavsett när på året du använder en takbox så skapas nya lastutrymmen som gör resan både säkrare och behagligare.