Takräcke och lasthållare till Tesla

Med våra takräcken till Tesla får du enastående prestanda till ett överkomligt pris. Vårt fokus på tyst drift och aerodynamisk design garanterar en smidig och ljudlös körupplevelse samtidigt som du har gott om utrymme för att transportera ditt bagage, sportutrustning eller andra tillbehör.

För att göra det ännu bättre erbjuder vi dig en trygg 30-dagars öppet köp-policy. Det innebär att du kan vara helt nöjd med ditt val. Dessutom är vi stolta över att erbjuda en solid 5 års garanti, vilket ger dig långvarig kvalitet och pålitlighet.

När det kommer till montering behöver du inte oroa dig över vilken typ av reling din Tesla har. Vi tar hand om det åt dig! Med vårt enkla filter eller genom att leta upp din bilmodell i vår produktlista säkerställer vi att du får rätt typ av fäste och korrekt längd på takräckena för just din bilmodell.

Beställ ditt takräcke idag och du kan förvänta dig snabb leverans inom 1-3 arbetsdagar.

Allt du behöver veta om takräcke till Tesla

Med ett takräcke på din bils tak skapas nya möjligheter att ta med allt du behöver på resan. Turtles takräcken ger dig möjlighet att montera olika tillbehör på taket, såsom takboxar, cykelhållare, skidhållare, takkorgar och mycket mer. Våra takräcken levereras skräddarsydda för din Tesla, och vi skickar de rätta delarna till dig när du väljer din bilmodell och eventuell årsmodell i vår modellväljare. Du behöver alltså inte ange registreringsnummer för din bil. Du kan använda Turtles takräcken för extra utrustning från alla stora leverantörer på marknaden.

Fästa tillbehör på takräcket på Tesla

Det finns olika metoder för att säkert fästa tillbehör som takboxar eller cykelhållare på ett takräcke. Det mest avgörande är att din last är ordentligt fäst, särskilt med tanke på de många påverkande faktorerna när bilen rör sig i höga hastigheter. De vanligaste sätten att montera tillbehör inkluderar T-spårsbultar, U-byglar och snabbfästen. Nedan beskrivs hur dessa fästen används och hur de fungerar.T-spårsfäste

Det smidigaste sättet att montera och demontera tillbehör på ett takräcke från Turtle är att använda takräckets T-spår på aluminiumprofilens ovansida. Detta spår har en bredd på ca 22 mm vilket innebär att de flesta tillbehör från alla större tillverkare passar på takräcken från Turtle. Genom att använda nyckel för att ta loss ändkåporna på takräcket så ges möjlighet att skjuta in T-spårsbult i spåret som sen låses fast på rätt position med hjälp av mutter eller vred. Denna typ av fäste är mycket vanlig på t ex cykelhållare.

U-byglar

Det mest traditionella sättet att montera tillbehör på ett takräcke är att använda sig av U-byglar. Detta är det vanligaste sättet att fästa tex en takbox. U-byglar finns i olika bredder och det är därför viktigt att se till att byglens bredd är bredare än takräcket som bygeln monteras på. Turtles takräcken är 69 mm breda så vanliga U-byglar som är ca 80-90 mm breda passar alldeles utmärkt. 

Snabbfästen

För att snabbt montera och demontera t e en takbox så är det smidigast att använda så kallade snabbfästen. Dessa fästen är det vanligaste sättet att fästa en takbox på takräcken på och fästet har oftast inbyggda vred som dessutom inte går att dra åt för hårt då de har en momentfunktion som hjälper dig att dra åt fästet lagom hårt. Snabbfästen ingår i vissa av Turtles takboxar men kan också köpas lösa.

Vikter och hastigheter

Det är mycket viktigt att ta reda på vilka begränsningar som finns vad gäller vikter och hastigheter. Din bil färdas framåt i höga hastigheter och last på taket påverkar köregenskaperna på olika sätt. 

Vikt på taklast

Ett takräcke från Turtle är testat för att klara av 75 kg. Detta är normalt sett också maxvikten för bilens taklast men exakt vikt framgår av bilens registreringsbevis. Maxvikten för takräcket gäller när bilen färdas framåt och skall inte förväxlas med statisk lastvikt, alltså den vikt som takräcket klarar av när bilen står stilla, utan att behöva ta hänsyn till G-krafter mm. Maxvikten för Turtles takräcken vid stillastående är 250 kg, vilket passar bra för dig som t ex vill montera ett taktält på takräcket. 

Maxhastighet med takräcke

Med tung last på bilens tak, upp till 75 kg, så påverkas bilens köregenskaper på olika sätt beroende på lastens form, vikt och andra faktorer som t ex vind oxh såklart bilens hastighet. Ju snabbare bilen färdas desto mer påverkan har taklasten på bilens väghållning och redan vid 80 km/tim så behöver man vara extra noggrann med hur lastens surrats fast och hur bilen framförs. I manualen till ditt takräcke från Turtle så visas en symbol med markering på 80 km/tim för att upplysa om just detta men takräckena är testade upp till 130 km/tim. Du kan läsa mer om detta i vår FAQ