• Fri frakt. Snabb leverans. 5 års garanti.
Beställningar innan kl 12:00 skickas samma dag.

Takkorg

Det är med en takkorg på bilens tak som du verkligen inser hur bra det går att nyttja biltaket för att transportera i stort sett all typ av bagage och gods. Takkorgens flexibilitet skapar möjlighet att spänna fast ditt bagage på ett mycket enkelt sätt med hjälp av vanliga bagageremmar. Takkorgen gör också lasten på taket väldigt tillgängligt när du väl behöver det. Ytterligare en fördel med takkorgen är lättheten att förvara korgen när den inte används. 

Köp din takkorg idag för att själv upptäcka nya möjligheter att lasta på biltaket.

Takkorg - Turtle Pro Takkorg - Turtle Pro

Montera takkorg på din bil

Montering av takkorg görs med hjälp av takräcken på bilens tak. Det vanligaste sättet att fästa takkorgen på takräcket är att använda de medföljande U-byglarna som monteras runt takräcket och fästs i takkorgen. Ett alternativt sätt att montera takkorg på bilens tak är att använda så kallade T-spårsbultar som träs in i takräckets T-spår på ovansidan.

Olika sätt att använda en takkorg

En takkorg på bilens tak skapar en helt ny yta att placera skrymmande last på. Takkorgens form gör att det är väldigt enkelt att spänna fast last på många olika sätt. Takkorgen påverkar bilens bränsleförbrukning mycket lite vilket gör att takkorgen kan sitta monterad på bilens tak året runt. Många använder takkorg för att transportera barnvagnar, tält, SUP och annat som tar mycket plats inne i bilen. För dig med lite förvaringsplats hemma så är takkorgen ett mer lättförvarat alternativ än t ex en takbox.