• Fri frakt. Snabb leverans. 5 års garanti.
Beställningar innan kl 12:00 skickas samma dag.

Takräcke

Det är med takräcke på bilens tak som du skapar möjligheten att transportera mer packning, utrustning och material, än vad bilens bagageutrymme är gjort för. Med takräcke kan en takbox monteras som ser till att du får med dig hela familjens skidutrustning, eller ett par cykelhållare som gör att du kan åka ut på nya cykeläventyr. Eller använd takräcke för att transportera virket till snickarprojektet hemma. Oavsett anledning så skapar takräcke på biltaket nya lastytor och nya möjligheter. 

Köp takräcke från oss på Turtle Nordic, det ser till att du får de bästa förutsättningarna för en lyckad bilresa.


Populära takräckesmodeller i sortimentet:

Fördelar

Takräcke från Turtle Nordic är lätt att montera, snyggt att se på och skapar minimalt med ljud eller vindmotstånd. Alla takräcken från Turtle Nordic är tillverkade i kraftig aluminium som fått ett tjockt lager med pulverlack för att skydda takräcket under lång tid framöver. Takräckets monteringsdetaljer är framtagna för att göra det lätt att sätta dit, och ta bort, takräckena gång på gång. Med takräcken från Turtle kommer alltid lås och två nycklar. 

Montera takräcke på din bil

Monteringen av ditt nya takräcke på bilen är mycket enkel, särskilt om bilen har rails av något slag. Även för bilar med förberedda monteringshål (fix-points) kan det vara några extra steg, men processen är fortfarande mycket okomplicerad för att få räcket på plats.

I vår installationsguide förklarar vi detaljerat varje steg i monteringen för olika typer av biltak. Dessutom finns det länkar till manualer och installationsvideor för ytterligare hjälp. Sammanfattningsvis innebär monteringen att kombinera en aluminiumprofil med två fästen, och detta görs enkelt genom att fästena klickas på plats i vardera änden av profilen. När alla fyra fästen är på plats har du två kompletta lastbågar redo att monteras på bilens tak. 

Fästa tillbehör på takräcket

Det finns olika metoder för att säkert fästa tillbehör som takboxar eller cykelhållare på ett takräcke. Det mest avgörande är att din last är ordentligt fäst, särskilt med tanke på de många påverkande faktorerna när bilen rör sig i höga hastigheter. De vanligaste sätten att montera tillbehör inkluderar T-spårsbultar, U-byglar och snabbfästen. Nedan beskrivs hur dessa fästen används och hur de fungerar.

T-spårsfäste

Det smidigaste sättet att montera och demontera tillbehör på ett takräcke från Turtle är att använda takräckets T-spår på aluminiumprofilens ovansida. Detta spår har en bredd på ca 22 mm vilket innebär att de flesta tillbehör från alla större tillverkare passar på takräcken från Turtle. Genom att använda nyckel för att ta loss ändkåporna på takräcket så ges möjlighet att skjuta in T-spårsbult i spåret som sen låses fast på rätt position med hjälp av mutter eller vred. Denna typ av fäste är mycket vanlig på t ex cykelhållare från de flesta större tillverkare på marknaden.

U-byglar

Det mest traditionella sättet att montera tillbehör på ett takräcke är att använda sig av U-byglar. Detta är det vanligaste sättet att fästa tex en takbox. U-byglar finns i olika bredder och det är därför viktigt att se till att bygelns bredd är bredare än takräcket som bygeln monteras på. Turtles takräcken är 69 mm breda så vanliga U-byglar som är ca 80-90 mm breda passar alldeles utmärkt. 

Snabbfästen

För att snabbt montera och demontera t e en takbox så är det smidigast att använda så kallade snabbfästen. Dessa fästen är det vanligaste sättet att fästa en takbox på takräcken på och fästet har oftast inbyggda vred som dessutom inte går att dra åt för hårt då de har en momentfunktion som hjälper dig att dra åt fästet lagom hårt. Snabbfästen ingår i vissa av Turtles takboxar men kan också köpas lösa.