• Fri frakt. Snabb leverans. 5 års garanti.
Beställningar innan kl 12:00 skickas samma dag.

Cykelhållare

Att ta med sig cykeln på semestern skapar nya möjligheter att uppleva nya äventyr och vackra platser. När din, eller hela familjens cyklar ska med på semestern så är cykelhållare lösningen. Cykelhållare som monteras på bilens tak ser dessutom till att du får undan cyklarna från bakluckan och cykelhållare för takräcke är både smidiga att hantera och lätta att förvara. När du lämnar bilen för en fika under resan så sitter cyklarna säkert kvar på biltaket med hjälp av dubbla lås. 

Köp cykelhållare från Turtle Nordic för att säkerställa att du skapar de bästa förutsättningarna för en bra cykelsemester. 

Montera cykelhållare på bilen

För att montera cykelhållare på biltaket krävs takräcken på bilen. Takräckena behöver vara utrustade med ett så kallat T-spår för 20 mm t-spårsbult på ovansidan, vilket de allra flesta takräcken på marknaden har idag. 

Du fäster enkelt cykelhållaren på bilens tak och genom att placera cykelhållarna omlott, en vänd framåt, nästa bakåt osv, så får du plats med två, tre eller t.o.m. fyra cyklar på biltaket. Det är bilens bredd, och därmed takräckenas bredd, som avgör hur många cykelhållare som får plats bredvid varandra. 

Våra cykelhållare är låsbara, både i den punkt där cykelhållaren är fäst i takräckena, och för låsning av själva cykeln. Du använder samma nyckel till båda låsen. 

Placera cykeln, utan att demontera några hjul eller andra tillbehör, på cykelhållarens skena. Luta därefter cykeln in mot den uppfällda armen som griper tag om cykelns ram och använd vredet för att låsa fast ramen i greppet. Upprepa för ev. fler cyklar på taket. Om du har tre eller fler hållare på taket så fäster du de inre cyklarna först. 

Nu sitter cykeln tryggt och säkert fäst i cykelhållaren och du kan påbörja ditt äventyr.